Eka kerta...

...eli ensimmäisen kerran elämässäni tein tänään Bebe-leivoksia. Ohje on leikelty jostain lehdestä ja tuossa se on odottanut pinossa kokeiluun pääsyä.Leivosten tekeminen ei ollut ollenkaan niin hankalaa kuin olin etukäteen odottanut. Alkuperäisessä ohjeessa leivoksia tulee 12 kpl, itse tein varmuuden vuoksi heti kolminkertaisen annoksen. Kärsivällisyyttä tämä näpertely toki kysyi: pohjien tekeminen oli aluksi hidasta ja luulin, että siihen menee koko elämä, mutta kun tekniikka kehittyi, taikinan painaminen vuokiin kävikin tosi nopeasti.

Vaniljakreemin tekeminen oli nopeaa, itse en malttanut vatkata voita vaahdoksi vaan sekoitin vaan puuhaarukalla huoneenlämmössä olleen voin, ja siksi ehkä täyte jäi aavistuksen liian löysäksi.

Sokerikuorruteen laittaminen leivosten päälle kokeili taas kärsivällisyyttä, koska kuorrutettavia leivoksia tuntui riittävän loputtomiin. Kuorrutin leivokset kolmessa erässä, koska pelkäsin, että kuorrute ehtisi muuten kuivua liikaa jotta nonparellit enää tarttuisivat.

Lopputulos oli kuitenkin makoisa, ellei suorastaan hyvin makea, koska viisihenkinen perheemme ei saanut tuhottua illan aikana kaikkia bebejä.

Tässä vielä ohje (12 kpl):

Pohjat:
100 g voita (itse käytin margariinia pohjataikinaan)
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
100 g voita

(vadelmahilloa)

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 valkuainen
karameliväriä
nonparelleja

1. Vatkaa voi ja sokeri
2. lisää keltuainen ja sekoita
3. lisää vehnäjauhot, sekoita

Tee taikinasta tanko, jonka jaat 12 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja painele alumiinivuokiin.


 4. Sekoita maito, keltuainen , perunajauhot ja sokeri kattilassa ja koehauta seos koko ajan hämmentäen.
5. jäähdytä kiisseli ja lisää vaniljasokeri.
6. Vatkaa voi sähkövatkaimella ja lisää jäähtynyt kiisseli varovasti sekoittaen.

Täytä jäähtyneet pohjat täytteellä. Halutessasi voit laittaa pohjalle ensin pienen nokareen hilloa. Itse laitoin vadelma-mansikkamarmelaadia, jota sattui olemaan jääkaapissa.

Kuorrute valmistetaan lisäämällä valkuaista vähitellen tomusokeriin ja sen jälkeen värjäämällä massa halutun väriseksi elintarvikevärillä. Itselläni ei oikein ollut hallinnassa valkuaisten lisääminen vähitellen, sinne ne humpsahti kerralla kaikki. Kuorrute saa olla melko paksua, jotta se pysyy leivosten päällä eikä lähde vaeltamaan pöydälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ontelotekniikka

Pikkuliinoja

Virkattu pikkuliina