Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2016.

Uutta projektia pukkaa

Kuva
Nyt on langat kasassa seuraavaa villatakkiprojektia varten: 550 g Dropsin Alpaca Mixiä (tumma oliivi) sekä 200 g Austermannin Kid Silk Mohairia (koivu).  Tästä tulee itselle hupullinen pitkä villatakki, mutta sitä ennen täytyy saada valmiiksi tällä hetkellä puikoilla olevat isommat urakat.

Viljelyä

Kuva
Ensimmäiset chilit ja habanerot päättivät sitten itää. Kymmenen päivää sitten laitoin kahdeksan erilaisen chilin ja habaneron siemenet uimaan vesiastiaan, jossa alustana on talouspaperiin käärittyä solumuovia. Tänään ensimmäiset kolme keltaista habaneroa ja kolme punaista chiliä pääsivät jo henkilökohtaisiin taimiruukkuihin jatkamaan ponnistelujaan isoiksi kasviksi. Nämä minun chilit eivät ole mitään rotutaimia. Kaupasta ostetuista chileistä olen kaivanut siemenet ja kuivattanut ne. Tavoitteena on kasvattamisen ilo ja toivottavasti myös satoa.

Metro- ja ratikkalapaset lapselle

Kuva
Näin ennen joulua HKL:n sivuilla kuvan aikuisten metro- ja ratikkalapasista. Koska pieni veljenpoikani on sangen kiinnostunut moisista kulkuvälineistä, neuloin hänelle yllätykseksi omat pienemmät versiot lapasista. Muokkasin kuviota sen verran, että se mahtui pienempään lapaseen, lisäksi tein ranteen joustinneuleena, jotta lapaset pysyisivät paremmin kädessä. Alkuperäiset ohjeet löytyvät täältä: metro ja ratikka Ja minun versiot (6-vuotiaalle) näyttävät tälle: